EĞİTİM KOÇLUĞU

Okulumuzda 21/09/2021 tarihi itibari ile 8. ve 7. sınıf öğrencilerimize Eğitim Koçluğu uygulanmaktadır.

EĞİTİM KOÇLUĞU NEDİR?

Eğitim Koçluğu; okul ortamında koç vasfını üstlenen öğretmen ile öğrenci arasında karşılıklı güven ve gönüllülük üzerine inşa edilen planlı bir gelişim ilişkisi ve bir iş birliği modelidir.

v  Eğitim koçluğu sürecinde öğrenci kendisini daha iyi tanır, sahip olduğu meziyetleri keşfeder ve hataları tecrübe olarak kabul edip, yeterlilikleriniartırır.

v  Eğitim koçluğu sistemi; öğrencinin okul yaşamı aile yaşamı ve sosyal yaşamınınolumlu

yönde etkilenmesini hedefleyen, başından sonuna değin güven ve gizlilik esasına dayanan bir süreçtir.

v  Koçluk sisteminin uygulandığı okullarda, ders başarısının yükseldiği, bireyin ailesiyle ve çevresiyle ilişkilerinin güçlendiği ve disiplin problemlerinin önemli orandaazaldığı

gözlenmiştir.

v  Eğitim koçluğu, Bireyin arzu ettiği hedef ve performansa erişmek için koç ve öğrenci arasında çalışılan program dahilinde akademik başarıda, eğitim hedeflerininyerine

getirilmesinde, öğrenci problemlerinin çözümünde anahtar yöntemler sunar.

v  Eğitim koçluğunun okul idaresini, öğretmenleri ve ebeveynleri kapsayan üç temel dayanağı olsa da, koçluk rolünü asıl üstlenenleröğretmenlerdir.

v  Eğitim Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamınıdüzenler,

sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okulu ile iletişim halinde dersbaşarısını takip eder. Birlikte ders çalışırlar, birlikte yaşamı paylaşırlar.

Sürecin işleyişi özetleşöyleifade edilebilir.

1-  Eğitim koçu sorular yoluyla bireye doğru işigösterir.

2-  Öğrenci doğru işi nasıl yapacağı konusunda çabagösterir,

3-   Eğitim koçu sürece geribildirim verir ve tekrar gözdengeçirir.

21.09.2021 710